vrijdag 25 december 2015

Is dit de zoveelste luchtballon gelanceerd door een Tweede Kamerlid?

"D66 wil €5 miljoen vrijmaken voor tien nieuwe hoogwaardige FabLabs, met name in de provincies Drenthe, Flevoland, Friesland Groningen, Limburg en Zeeland.

Naar aanleiding van dit artikel dat in de Nederlandse Pers is verschenen, heeft 'Omroep Flevoland' mij geïnterviewd.

In het artikel staat nog een stevige uitspraak:

"D66 wil dat Nederland in 2030 de digitale koploper van Europa is". Onder punt 6. in het artikel een opvallende overeenkomst tussen de doelstelling van de Stichting Fablab Flevoland en het artikel van D66:

6. "Begin op de basisschool met leren programmeren. Kinderen groeien op in een digitaal tijdperk. Voordat kinderen kunnen lezen of schrijven spelen ze al spelletjes op een tablet-computer. Ook maken kinderen steeds meer gebruik van sociale media, communiceren ze met elkaar via mobiele apps en gebruiken ze vrijwel uitsluitend het internet om informatie op te zoeken. Toch wil dat niet zeggen dat ze weten hoe ze informatie van internet het beste kunnen verzamelen en duiden. Of dat ze weten hoe ze verstandig met sociale media om moeten gaan. Kinderen moeten leren omgaan met de kansen en risico’s van de digitale wereld. Hoe kan je het beste informatie opzoeken? Welke informatie kan je vertrouwen? Hoe kan je je privacy beschermen? Hoe zorg je ervoor dat je wachtwoorden veilig zijn? Wat zijn de risico’s van het online plaatsen van opmerkingen of foto’s? Door kinderen kennis te laten maken met digitale vaardigheden, waaronder programmeren, kunnen ze probleemoplossend leren denken. Bovendien kan het ze later helpen bij het starten van een bedrijf of het vinden van een baan. Zo kunnen vrijwel alle oprichters van grote internet bedrijven als Google, Facebook, Amazon en Microsoft zelf programmeren. D66 wil dat kinderen op de basis- en middelbare school les krijgen in digitale vaardigheden, inclusief programmeren". 

Voor het gehele artikel zie onderstaande link:


Hoog tijd om een mail te sturen naar het verantwoordelijke Tweede Kamerlid van dit artikel.
Op 13 december heb ik onderstaande mail gestuurd.


Geachte Kees Verhoeven,

Wij hebben drie jaar geleden het initiatief genomen tot oprichting van de Stichting Fablab Flevoland. Nu,... na drie jaar is het ons gelukt, om zonder noemenswaardige financiële steun, door te schuiven naar de top van de Nederlandse Fablabs. 
Fablab Flevoland heeft vanaf het begin gekozen om zich vooral te richten op het onderwijs en dan met name het basis- en voortgezet onderwijs. Kennis maken met de geweldige mogelijkheden die de moderne digitale technologieën bieden moet op jonge leeftijd beginnen. Het onderwijs is volgens ons de sleutel om in 2030 de digitale koploper van Europa te worden.
Wij denken dat het Fablab Flevoland in staat is om te helpen de ambities van D66 om te zetten in daadwerkelijke vooruitgang.

Gisteren heb ik een blog gepost op mijn persoonlijke blog over het onlangs ingerichte "Flevo InnovatieLab" als onderdeel van het de Stichting Fablab Flevoland.
Hierbij de link naar het genoemde blog:

Bij deze nodigen wij je uit om een kijkje te komen te komen nemen in het "Flevo InnovatieLab". Op welk moment van de dag maakt ons niet uit, wij passen ons graag aan de mogelijkheid die jou het beste uitkomt.

Ik hoop op een reactie waar we wat mee kunnen.

Met vriendelijke groet,

Johan Vrielink
tel: 0614563975

Tot nu toe is er nog geen enkele reactie geweest op mijn mail! 
Bij mij rijst dan de vraag:
Is dit de zoveelste luchtballon gelanceerd door een Tweede Kamerlid? 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten