vrijdag 2 november 2018

Beginnerscursus 3D tekenen en 3D printen met behulp van de computer.

Voor iedereen die kan omgaan met een computer en het een uitdaging vindt om idee├źn om te zetten in 3D producten is welkom in het 3D-Innovatielab in Dronten.

Om snel vertrouwd te raken met het 3D tekenprogramma Fusion 360 geven we beginnerscursussen. De cursus omvat 10 lessen van elk 2 lesuren per week. Om effectief te werken is de groepsgrootte per cursus beperkt tot maximaal vijf personen.

Inmiddels hebben zes groepen deze cursus afgerond en starten we met een nieuwe serie cursussen. De mogelijke momenten zijn:
  • maandag-, dinsdag- en woensdagavond van 19.30 uur t/m 21.30 uur.
  • maandag-, dinsdag- en woensdagmorgen van 9.00 uur t/m 11.00 uur.

Fusion 360 is 3D CAD/CAM software van Autodesk (Computer Aided Design en Computer Aided Manufacturing) voor het ontwerpen van 3D producten en het aansturen van CNC (Computer Numerical Control) apparaten.

Voorbeeld van een 3D ontwerp in Fusion 360 (screenshot).
Het is gratis te downloaden door hobbyisten, leerlingen, studenten, docenten. Ook zzp'ers met een omzet die lager is dan honderdduizend euro per jaar kunnen er gratis gebruik van maken. Bij een hogere omzet van een bedrijf of zzp'er kan het programma per maand gehuurd worden.

Het werkt in de cloud. De opslag van bestanden gaat naar servers van Autodesk, daadoor volstaat een niet al te dure standaard Windows of Apple laptop/computer.
Deelnemer brengen hun eigen laptop mee (Windows of Apple).
Voor iedere deelnemer is een Dutchy 3D printer beschikbaar tijdens de lessen.


De cursus vindt plaats in het 3D-Innovatielab aan De Morinel 55 in Dronten.

Het 3D-Innovatielab is onderdeel van de Stichting Fablab Flevoland. Een stichting zonder winstoogmerk.
Ons doel is om mensen te helpen bij het zich eigen maken van moderne digitale ontwerp en productie technieken, voor zowel hobby als voor professionele toepassing in het bedrijfsleven.

De cursus kost €250,- inclusief BTW voor tien lessen van twee uur, dit is inclusief gebruik van de Dutchy 3D printer en koffie of thee.

De cursussen staan onder leiding van een bevoegd docent.

Heb je belangstelling en/of vragen neem dan gerust contact met mij op.

Met vriendelijke groet,
Johan Vrielink
De Morinel 55
8251HT
Dronten
mob: 0614563975
mail: johanvrielink67@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten