zondag 15 november 2015

Te ver voor de muziek uitlopen.

Er zijn dagen dat ik barst van nieuwe ideeën. Geconsenteerd denken lukt mij het beste tijdens lange fietstochten. Mijn fantasie kent dan nauwelijks grenzen en ik zie de combinaties van dingen helder voor mij. Mijn denkproces gaat dan zover dat ik het idee in grote lijnen tot uitvoer kan brengen. 
Als je met je gedachten te ver voor de muziek uitloopt in een samenwerkingsband kan dat leiden tot misverstanden en zelfs tot tegenwerking. Veeldenkers zoals ikzelf, kennen dat verschijnsel heel goed en hebben daar vaak mee te maken. Het remt de vooruitgang en uitvoering van nieuwe projecten.

Mijn vader noemde mij altijd een fantast, als ik weer eens met een nieuw idee op de proppen kwam.
Als je de betekenis van het woord "Fantast" opzoekt en de positieve betekenis van het woord ziet ... 1) Denker 2) Iemand met een levendige fantasie 3) Iemand met een grote verbeeldingskracht 4) Bedenker, past dat naadloos bij mijn karakter. Daar moet echter ook nog een belangrijke eigenschap aan toegevoegd worden,..... een gedreven en gepassioneerde doorzetter die bewezen heeft dat hij vele ideeën tot uitvoering weet te brengen
Gaat het niet linksom dan maar rechtsom en "kan niet" past niet bij mij, vroeg of laat komen mijn ideeën tot wasdom.

Voordat ik te kampen kreeg met ernstige reumaklachten maakte ik veel zaken zelf of samen met mijn vrouw, die ook bijzonder veelzijdig is en waar ik altijd op kan rekenen.
Tegenwoordig ligt dat veel moeilijker. Ik ben nu veel meer afhankelijk van hulp van anderen. Projecten volgens mijn ideeën duren tegenwoordig in ieder geval vele malen langer. Dat is niet altijd even makkelijk als je ook nog een vervelende eigenschap van ongeduldigheid hebt. 

Om te voorkomen dat het vaker tot misverstanden leidt, zie ik in een blog de mogelijkheid om mijn gedachten te ventileren. Collega's krijgen dan de kans om mijn ideeën, die constant blijven komen, in alle rust te lezen. Ik hoop dat mijn blog een positieve bijdrage gaat leveren in de samenwerking met anderen. 
Op een blog kunnen reacties gegeven worden of vragen gesteld, waardoor de soep niet zo heet gegeten hoeft te worden als ze wordt opgediend.

Wat de titel van dit blog betreft, "Mijn brein is een innovatielab" lijkt mij een waarheid als een koe.
Is het niet zo dat alle innovaties ontstaan in het brein van mensen?

Hieronder een van de vele uitwerkingen als gevolg van mijn brein. ....Lang geleden!
2 opmerkingen:

  1. Johan, Enerzijds: geloof niet alles wat je denkt. Anderzijds: Als je dingen blijft doen, die je altijd hebt gedaan, krijg je de uitkomst die je altijd hebt gehad. Dus veel succes en veel reacties op je blog! Henk de Vries (m.b.v. omdenken.nl)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Henk bedankt voor de link..... omdenken.nl

    BeantwoordenVerwijderen