Om als stichting zonder subsidie te overleven moet je het hebben van de inzet van de vrijwilligers. Met voldoende actieve vrijwilligers, die niet bang zijn de handen uit de mouwen te steken, kun je veel bereiken. Momenteel zijn de inkomsten van het Fablab Flevoland nog niet toereikend om huur te betalen voor de extra m2 die het Fablab in het gebouw van Flevobike in gebruik heeft genomen.
Maar gelukkig zijn de vrijwilligers bereid en in staat om naast de inzet voor het Fablab te helpen bij het uitvoeren van werkzaamheden voor Flevobike. Hiermee worden de vennoten van Flevobike ontlast van werkzaamheden waar ze zelf nauwelijks aan toe komen.
Door het samengaan van het Fablab en Flevobike in hetzelfde gebouw is er op hetzelfde moment een enorme uitbreiding ontstaan van de mogelijkheden. Vanaf nu kunnen dingen ontwikkeld en gemaakt worden waar we voorheen alleen maar van konden dromen.
Ik durf rustig te stellen dat op dit moment het Fablab Flevoland aan de top staat van de Nederlandse Fablabs wat de mogelijkheden betreft. Wat we bedenken kunnen we in principe ook maken. Wel vastbijten en doorzetting tonen om boven het gemiddelde uit te gaan stijgen.
De afgelopen week zijn afspraken gemaakt met diverse instellingen en bedrijven. Dit zal in de nabije toekomst vruchten gaan afwerpen. Ik heb daar een goed gevoel over.
Ontstaan vanuit mijn brein............Makers Space omstreeks 1984 in de SGL (Scholen Gemeenschap Lelystad). |
Het mooiste project uit mijn tijd als Technologie docent. Het Draaibank project heeft drie jaar gedraaid. |